Winterkost, jeugdtheater- en film in de kerstvakantie

21 december 2012 om 00:00 Nieuws

BINNENSTAD - Jeugtheaterfestival Winterkost schotelt kinderen vanaf 2 jaar een stevige portie theater voor in De Lieve Vrouw in Amersfoort. Van spectaculaire circusacts en ontroerende verhalen tot een dansvoorstelling in de sneeuw. Smul mee en geniet van onze Winterkost.

Vliegensvlug 6+

Circus Amersfoort

Za 29 14.30 uur, zo 30 dec 14.30, 19.30 uur

Ook deze kerstvakantie presenteert Circus Amersfoort weer een voorstelling exclusief in De Lieve Vrouw. Onder deskundige begeleiding gaan de gevorderde circusleerlingen dit najaar intensief aan de slag om een aantrekkelijke mix te maken van theater en circus. Benieuwd naar circustalent uit Amersfoort? Komt dat zien! www.circusamersfoort.nl

entree € 9,00, € 8,00 (De Lieve Vrouw Pas), kind € 6,00

Circusworkshop (8+)

Zo 30 dec 15.30 uur

Wil je zelf met circus gaan experimenteren en ben je acht jaar of ouder? Grijp dan nu je kans! Onder begeleiding van docenten van Circus Amersfoort kun je je aan verschillende circusacts wagen.

Toegang gratis, graag wel vooraf reserveren.

Max. 30 kinderen vanaf 8 jaar.

Circusact in het theatercafé

Voorafgaand aan de middagvoorstellingen rond 14.00 uur laten de jongere leerlingen van Circus Amersfoort hun kunsten zien in het café.

Achter je! 4+

Lejo

Wo 2 jan 14.30 uur

'Achter je!' is een vrolijke familievoorstelling van Sesamstraats poppenspeler Lejo. Een bonte stoet mannetjes, dieren en andere wezens vertonen vanuit een grote poppenkast hun kunsten, grappen en grollen. En Lejo zelf? Hij doet zijn best om alles in de hand te houden. Als publiek vergeet je namelijk al snel dat al deze poppen eigenlijk gewoon de handen zijn van één meneer.

Spel Leo Petersen

Entree € 9,00, € 8,00 (De Lieve Vrouw Pas), kind € 6,00

Lejo oogjes maken en bespelen

Kom na afloop van de voorstelling je eigen Lejo oogjes maken. Vervolgens mag je in een mini Lejo-theater - dat we in het café opbouwen - met jouw Lejo oogjes en jouw handen voor publiek spelen. Lejo komt zelf ook kijken!

Toegang gratis, graag wel even reserveren

Wi Wa Wit! 2+

Rauher Engel

Do 3 jan 14.30 uur

Sneeuwvlokken dwarrelen door de lucht. Even zie je geen hand meer voor ogen. Bedekt met een laag sneeuw ziet de wereld er heel anders uit. Alles is wit en helemaal stil. Wie of wat ligt verborgen onder die witte deken? Kijk, voel en luister mee: we laten ons vallen in de zachte sneeuw, glijden over het harde ijs, bibberen van de kou en krijgen het warm in ons holletje. 'Wi Wa Wit' is een zintuiglijke dansvoorstelling over de winter en al zijn verschillende kanten.

Spel Dagmar Chittka en Sonja Ewald, www.rauherengel.com

Entree € 9,00, € 8,00 (De Lieve Vrouw Pas), kind € 7,00

Nu even niet 7+

Het Laagland

Vr 4 jan 14.30 uur

Hoe kun je opboksen tegen een zus die een engel is? De achtjarige Hannes heeft het niet gemakkelijk. Elke dag krijgt hij van zijn ouders te horen hoe lief zijn zusje wel niet was. Hannes heeft haar nooit gekend. Toch is Hanna er altijd en overal. Zijn ouders zorgen ervoor dat ze niet vergeten wordt. "Hanna is altijd onder ons", zegt moeder tijdens het eten. Maar als Hannes onder de tafel kijkt, ziet hij niets. Hoe kun je opboksen tegen een zus die een engel is? Hannes verzint listen om ook aandacht te krijgen. Het is een lichtvoetige voorstelling over het geheime verlangen van een kind om echt gezien en gehoord te worden.

Spel Lennart Monaster, Gijs Nollen, Christian Cadenbach, www.stipproducties.nl

Entree € 10,00, € 9,00 (De Lieve Vrouw Pas), kind € 7,00

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie