VOP sluit af met verlies

19 december 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - VOP heeft het jaar 2012 niet met een overwinning kunnen afsluiten. Op eigen bodem slaagden de Amersfoorters er zaterdag niet de 0-1 achterstand, opgelopen in het eerder gestaakte duel tegen Delta Sports, weg te werken. De wedstrijd eindigde in een 1-3 overwinning voor de formatie uit Houten.

VOP begon wel goed aan het restant van het duel tegen Delta Sports. In de achtste minuut van de 33 minuten die nog moesten afgewerkt, vond Terence Vliet het net van de tegenpartij met een schuiver in de linker hoek: 1-1.

De winst leek voor de thuisclub binnen bereik. De gasten hadden echter een snel antwoord. Amper twee minuten na de gelijkmaker konden de aanvallers van Delta Sports ongehinderd door de defensie van VOP lopen en was het voor Harmen van Gelderen een koud kunstje om de bal in het door Dennis Spoel verlaten doel te deponeren: 1-2.

Tevergeefs probeerde VOP daarna de achterstand weg te werken. In de slotfase kreeg Van Gelderen van de Amersfoortse achterhoede opnieuw genoeg ruimte om Spoel voor de tweede keer te kunnen passeren: 1-3.