Justitie legt beslag op raadsvergoeding Onno Roelé

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

De kwestie begon in de zomer van 2010 in Park Randenbroek, tijdens het traditionele raadsuitje vlak voor het zomerreces. Na afloop van het gezellige samenzijn fietste het gezelschap door het park naar de uitgang. ,,Er stonden plotseling twee agenten in uniform en een rechercheur voor mijn neus”, vertelt Roelé. ,,Ik reed voorop, dus ik was de pineut. De rest van de raadsleden ging er vandoor of ging lopend met de fiets aan de hand verder.” Onder anderen Mirjam Barendregt, destijds, wethouder, probeerde het voor hem op te nemen, maar de agenten waren onverbiddelijk.

AMERSFOORT - Raadslid Onno Roelé van de Groep van Vliet (GvV) is in een stevig conflict verwikkeld met Justitie over een fietsboete die hij anderhalf jaar geleden heeft gekregen. Roelé heeft tot dusver geweigerd de boete te betalen en Justitie heeft inmiddels beslag laten leggen op zijn raadsvergoeding.

door André van der Velde

Roelé kreeg een boete van 40 euro wegens fietsen in het park. Volslagen onterecht vindt hij. ,,In Park Randenbroek is het niet zichtbaar dat je er niet mag fietsen. Bij beide hoofdingangen is het niet aangegeven, alleen bij een zij-ingang staat een bord.”

De boete vindt hij niet alleen onterecht, maar ook verdacht. ,,Er was nooit toezicht in het park. Daarop was ook kritiek van de gemeenteraad. En dan na afloop van het raadsuitje staan er zomaar drie agenten om fietsers te bekeuren.” Het GvV-raadslid vermoedt een opzetje met ambtenaren. Het ambtenarenapparaat van de gemeente Amersfoort is volgens hem verantwoordelijk voor de verziekte sfeer in het stadhuis, iets waarop hij als raadslid meerdere malen gewezen heeft. Hij ziet in de boete dan ook een manier om hem terug te pakken. ,,Maar ik kan het alleen niet bewijzen.”

Inmiddels is beslag gelegd op zijn raadsvergoeding. ,,Het bedrag is opgelopen tot 800 euro en Justitie gaat het in twee delen inhouden, in januari en februari”, aldus Roelé. Hij heeft ook een dossier opgebouwd, ,,Ik grijp alle mogelijkheden om me er tegen te verzetten, maar inmiddels kan ik geen kant meer op.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie