Troostrijke ontwerpen voor uitvaart

27 december 2012 om 00:00 Ondernemend

Het ontwerp voor het Hemel-Bed kwam op een bijzondere manier tot stand. Revermann: ,,Mijn moeder vroeg me in de jaren ‘90 om een uitvaartkist voor haar te ontwerpen. Een moeilijke vraag. Het duurde dan ook tot 2011 voor ik eraan begon; toen mijn moeder ernstig ziek werd. Ik moest wel. Gelukkig gaat het weer goed met mijn moeder en vindt ze het ontwerp prachtig.” Het resultaat gaf haar echt troost, en dat wilde ze ook graag aan anderen geven.

AMERSFOORT - Troost bieden door schoonheid en sereniteit, dat was voor ontwerpster Madelon Revermann het belangrijkste uitgangspunt voor haar concepten Hemel-Bed en Groene Grafmonumenten. Maar ook in haar bedrijfsvoering toont ze zich betrokken: ,,Ik koop duurzame materialen en werk samen met fabrieken in Tsjechië en Slowakije. De halffabrikaten worden hier in sociale werkplaatsen samengesteld tot een eindproduct. Mijn doel is om mensen hier troost te bieden en met een deel van de opbrengsten de ouderenzorg in Tsjechië en Slowakije te steunen.”

Het Hemel-Bed heeft een beschermende, afgeronde vorm, en is gemaakt van duurzame materialen zoals hout, biologisch katoen, kapok, en natuurlijk gelooid leer. Het geheel is bedoeld als een eerbetoon. Vandaar ook de naam Hemel-Bed, want uitvaartkist - met name het woord ‘kist’ - vindt Revermann geen eerbiedig woord. Voor een prematuur kindje heeft ze een speciaal hemel-bedje ontworpen, van zacht vilt, zodat het op schoot kan worden gehouden.

Ze ontwerpt ook grafmonumenten, van verschillende soorten metaal. ,,Metaal is een duurzaam materiaal, omdat het kan worden hergebruikt. En er zijn heel andere vormen mee mogelijk dan met steen.”

De twee concepten van Revermann zijn nog jong, en op dit moment wil ze de eerste potentiële klanten gaan benaderen. Er is veel tijd gaan zitten in het opstarten van de ondernemingen rond de twee concepten omdat ze deze graag zo duurzaam en maatschappelijk verantwoord mogelijk wilde opzetten. Ze werkt volgens een All-Benefit-Circle waarbij welvaart delen voor haar centraal staat. ,,De mooie producten uit Tsjechië en Slowakije geven ons troost bij de rouwverwerking, en wij geven mensen in die landen troost door bij te dragen aan de ouderenzorg.”

Revermann heeft over alle details nagedacht, zelfs bij het vervoer van haar producten. Zij maakt gebruik van beschermende, herbruikbare hoezen van molton. ,,Ik wil absoluut niet bijdragen aan de afvalberg, en wie wil er nu een Hemel-Bed ontvangen in bubbeltjesplastic?”

Hemel-Bed en Groene Grafmonumenten

Manegebaan 12

3816 AD Amersfoort

033-4720355/06-26546709

www.hemel-bed.nl / www.groene-grafmonumenten.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie