Ingezonden: De scherven passen niet bij elkaar.

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

Het college van B en W in Amersfoort is gevallen en "de scherven" liggen op de grond. Onder andere de ChristenUnie wil nu die scherven gaan lijmen. Maar de CU heeft niet in de gaten dat die scherven niet passen (want ze zijn totaal verschillend van kleur en dikte) en dat er geen lijm in de wereld is die de VVD en CU en Groen-Links aan elkaar "kan lijmen".

Sinds de breuk in de coalitie over het Eemhuis, wat alleen een andere D66 wethouder heeft opgeleverd (en de stad 15 à 20 miljoen extra verlies), is er intern in het stadhuis niets veranderd.

Grote projecten, zoals onder meer de ABC-school in Liendert worden door het college nog steeds niet professioneel aan de gemeenteraad aangeleverd.

Terwijl het CDA de buurthuizen en wijkcentra sluit, steunt ditzelfde college fris en vrolijk de Renovatie van hun eigen Stadhuis.

De Burger Partij Amersfoort (BPA) kan dit aan de stad niet uitleggen. En wil dit aan de Burgers ook niet uitleggen.

De renovatie van het stadhuis is begroot op 27 miljoen, maar iedereen met enige bedrijfservaring (en ervaring met de lokale Overheid) weet dat daar tenminste 15 miljoen Onvoorzien bij komt. Want zagen, breken en boren in een bestaand gebouw van 40 jaar oud levert altijd "verrassingen" op. Zeker als dat gebouw tijdens de 5 à 7 jaar durende verbouwing ook nog eens operationeel moet blijven.

Laat het college de komende twaalf maanden gebruiken om de op- en aanmerkingen van het Twijnstra Gudde rapport over de Stadhuisorganisatie geheel te implementeren.

Plus helder op tafel te krijgen hoeveel miljoenen Amersfoort nog het schip ingaat op Vathorst, Vathorst-West en Vathorst-Noord en het Centraal Stads Gebied (CSG). De BPA schat dit verlies op de Amersfoortse grondposities in op tenminste 100 miljoen.

Pas als die twee punten helder en opgelost zijn kunnen we verder praten over onder meer de Westelijk Ontsluiting en wat te doen (voor de komende 25 jaar) met het stadhuis.

Hans van Wegen

fractievoorzitter BPA

Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie