OM eist 5 jaar gevangenisstraf tegen veelvuldige woninginbreker

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De officier van justitie heeft maandag vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige man uit Gouda die onder meer betrokken was bij een gewelddadige woninginbraak in Amersfoort. Hij wordt ook verdacht van het plegen een tasjesroof, diefstallen en tientallen andere woninginbraken. De man was lid van een criminele jeugdgroep en is in november 2011 aangehouden voor een aantal van deze bovengenoemde feiten.

In augustus 2011 sloop de 20-jarige man een woning in Amersfoort binnen en gebruikte toen geweld tegen de bejaarde bewoners die hem betrapten. Zij werden geschopt en geslagen en hielden hieraan letsel over.

De officier van justitie concludeerde dat zeventien woninginbraken en woninginsluipingen, een poging tot woninginbraak, vijf keer pinnen met een gestolen pinpas, een tasjesroof en het gebruiken van geweld tijdens een woninginbraak bewezen kunnen worden verklaard.

Een aantal andere zaken waarbij de man volgens de officier van justitie betrokken was zijn een tasjesroof 5 juni in 2011. Een vrouw fietste over de Graaf Florisweg in Gouda, toen zij werd ingehaald door een scooter. Toen zij thuiskwam, ontdekte ze dat haar tas uit haar fietstas was gestolen. Later werd er met haar pinpas een bedrag van EUR1250,- opgenomen. De geldopname werd met een camera vastgelegd en hierbij werd de man herkend. In juni 2011 werd er in een woning in Moordrecht ingebroken, waarbij een gouden horloge werd gestolen. De inbreker had door een sigaret achter te laten, een DNA-spoor achtergelaten en dit wees uiteindelijk naar de verdachte. Bij andere woninginbraken in Gouda werd er ook DNA van de 20-jarige man gevonden, doordat hij sigarettenpeuken had achtergelaten. Na een woninginbraak in Hilversum werden bij Opsporing Verzocht beelden van het pinnen met een gestolen pinpas getoond, waarbij de man werd herkend.

Gezien het grote aantal strafbare feiten waar de man van verdacht wordt, vindt de officier van justitie een lange gevangenisstraf gepast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie