Eemplein toegevoegd aan alcoholverbodgebieden

28 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op het Eemplein wordt het openlijk drinken van alcohol, buiten de terrassen van de toekomstige horeca en tijdens evenementen, verboden. In overleg met de politie heeft de gemeente het plein aangewezen als alcoholverbodgebied. Sinds de opening van het Eemplein in oktober heeft alcoholgebruik al tot overlast en hinderlijk gedrag geleid. Binnenkort kunnen de politie en toezichthouders tegen het hinderlijke gedrag optreden.

Omdat het gebruik van alcohol op straat kan leiden tot overlast, vervuiling en onveiligheid, kent Amersfoort locaties waar een alcoholverbod geldt. De politie kan optreden tegen mensen die openlijk alcohol gebruiken of aangebroken flessen, glazen of blikjes bij zich hebben.

Het aangemerkte alcoholverbodgebied Eemplein, is het gebied begrensd door en met inbegrip van de Kleine Koppel, Brabantsestraat, De Nieuwe Poort en de Gaslaan. Dit gebied grenst aan de Kleine Koppel dat na overlastmeldingen vanuit het Eemhavengebied reeds in het verleden is aangewezen als alcoholverbodgebied. Omdat tussen de Kleine Koppel en het Eemplein geen fysieke scheiding is, is het logischer en duidelijker voor het publiek om het gehele gebied als alcoholverbodgebied aan te merken.

Na de officiële publicatie van het collegebesluit is het alcoholverbodgebied Eemplein van kracht: dat is het geval op donderdag 6 december 2012. Tegen dit besluit kunnen inwoners nog bezwaar maken.

Amersfoort kent 29 gebieden in de stad waarvoor een alcoholverbod geldt. Een actuele overzichtskaart met deze gebieden is op 6 december 2012 te vinden op de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/regelgeving.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie