Amersfoortse glimlach in Bangladesh

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Stichting De Oude Viltfabriek, de locatie van de Glimlach, heeft een voorspoedig jaar achter de rug. Vergaderingen, workshops, exposities en theater vulden de activiteitenkalender van De Oude Viltfabriek. Voorzitter Ellen Schouten: ,,Zoveel moois maakt een glimlach. Maar een glimlach is niet alleen voor jezelf, een glimlach is op z'n mooist als deze deelt. Daarom ondersteunen wij graag met onze activiteiten mooie projecten in binnen- en buitenland.'' Zo'n project is ASHA Projects is Bangladesh van de in Amersfoort geboren Ingrid van Welzenis en haar partner Willem Gees.

In 2006 richtten zij ASHA op om op bescheiden schaal de armoedespiraal te doorbreken. ASHA ziet twee belangrijke invalshoeken om armoede te bestrijden: onderwijs en tewerkstelling. ASHA startte met het financieren van dorpschooltjes en het opstarten en begeleiden van kleinschalige tewerkstellingsinitiatieven. Hieruit is het borduuratelier in Dhaka gegroeid, dat nu vele arbeidsplaatsen voor jonge meisjes verschaft. ASHA is een fairtrade-organisatie.

In het ASHA-atelier maakten de Bengaalse meisjes de afgelopen maanden schitterende tafellakens, kussen en kerstdecoraties voor de Kerstmarkt in De Oude Viltfabriek op 15 en 16 december a.s. Onlangs haalden Ellen Schouten in de haven van Antwerpen het Kersttextiel op. Daarnaast stelde zij een cheque van 1000 euro ter beschikking aan ASHA voor uitbreiding van het atelier in Dhaka.

Voor meer informatie over ASHA en de ASHA-stand op de Kerstmarkt: de Oude Viltfabriek, telefoon 033-4619300 en www.deoudeviltfabriek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie