Laakerwerf bereikt hoogste punt

23 november 2012 om 00:00 Nieuws

VATHORST - Met het hijsen van de vlag van Dura Vermeer, Portaal en de Nederlandse vlag hebben ketenpartners Dura Vermeer en portaal het bereiken van het hoogste punt van het project Laakerwerf in Vathorst gevierd. In Laakerwerf worden tachtig appartementen en 23 woningen gerealiseerd.

Het project kent een unieke ligging aan de centrale rondweg. In opdracht van Portaal realiseert Dura Vermeer 23 grondgebonden koopwoningen, 65 huurappartementen en 15 koopappartementen. Bij zowel de koopwoningen als de koopappartementen is inmiddels 80% van de huizen verkocht.

Laakerwerf is door Portaal en Dura Vermeer Bouw Hengelo in ketensamenwerking ontwikkeld. Om de voorbereiding en uitvoering sneller en beter te laten verlopen is het BIM project uitgewerkt in LEAN systematiek. Bij een ketenintegratie werken meerdere partijen uit de bouwkolom projectongebonden samen met als gezamenlijk doel om beter, sneller, goedkoper, leuker en duurzamer te presteren. Portaal en Dura Vermeer hebben elkaar een `kijkje' in de keuken gegeven, zitten open met elkaar aan tafel en analyseren onder leiding van onderzoekers de ontwikkel-, bouw- beheer- en exploitatiefase.

Het project kenmerkt zich door een hoge mate van diversiteit en veelzijdigheid in de gevelarchitectuur. Uitgangspunt is dat de klant een hoge mate van keuzemogelijkheden heeft. Zo is er een uitgebreid optiepakket en kan er mee gepraat worden over de gevelindelingen. De appartementen bevinden zich in een 5-laags complex dat ontworpen is in een carrévorm. Het binnenterrein biedt ruimte om te parkeren en daarboven een fraaie daktuin.

De bouw van Laakerwerf is in april 2012 gestart en zal eind 2013 worden opgeleverd.

Meer informatie over het project is te vinden op: www.laakerwerf.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie