Topturntalent op De Border

22 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUWLAND - Topturntalenten Tim Zinnemers en Amber Horsting - beiden leerlingen van de openbare basisschool De Border in het Amersfoortse Nieuwland - tekenden woensdag, samen met hun ouders en de directeur van de school, een bijzonder convenant. En dit onder toeziend oog van juf Hanneke en juf Manon, de leerkrachten van beide kinderen.

Het convenant regelt op welke momenten Tim en Amber niet naar school gaan maar naar hun noodzakelijke turntrainingen. In het convenant staat ook op welke wijze beide De Borderleerlingen hun gemiste les- en leerstof inhalen.

Amber (traint bij SV Bate te Haarlem en NIKA Hoogland) en Tim (traint bij GymXL) behoren in Nederland tot de top van de jonge turntalenten, moeten daarvoor een intensieve training volgen die voor een klein deel ook onder schooltijd plaatsvindt.

De Border werkt graag aan deze constructie mee door in onderling overleg het reguliere onderwijsprogramma zo in te passen dat Amber en Tim met een gerust gevoel al hun energie - dus ook onder schooltijd - in de trainingen kunnen stoppen: op school zullen ze niets gaan missen, in het ondertekende convenant staat precies beschreven hoe dat is geregeld.

Het convenant is overigens onderdeel van een De Borderprotocol: Topsporttalenten op De Border.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie