Tophonkballers naar Quick

21 november 2012 om 00:00 Sport

Twee van de nieuwe spelers te weten eerste honkman Churandy la Cruz (Gorinchem) en binnenvelder Siegert Flaneur (Amsterdam) kwamen het afgelopen seizoen uit voor het uit de hoofdklasse gedegradeerde Sparta/Feyenoord. De hier genoemde failliete fusieclub bestaat inmiddels niet meer. De twee overige honkballers die de Amersfoortse honkbalclub komen versterken zijn catcher Sergio Paulina (Rotterdam) en de 26-jarige pitcher Sten van de Bedem (Amersfoort). Beiden hebben eveneens een verleden in de hoofdklasse. Paulina kwam afgelopen seizoen uit voor eersteklasser Alcmaria Victrix, voor het eveneens in dezelfde klasse opererende BSC Quick zeker geen onbekende. Van de Bedem speelde het vorig seizoen voor Almere ‘90 en keert terug op het oude honkbalnest.

Versterking vanuit de hoofdklasse AMERSFOORT - Honkbal eersteklasser BSC Quick heeft zich ruim voor aanvang van het nieuwe seizoen weten te versterken met een viertal spelers die ervaring hebben in de hoofdklasse, de hoogste vaderlandse honkbalafdeling. Zij moeten de Amersfoortse club volgend jaar (seizoen 2013-2014) helpen aan een plek in de overgangsklasse. BSC Quick trainer René de Vries: ,,Met deze duidelijke versterking willen wij volgend jaar ons ultieme doel bereiken wat promotie inhoudt naar genoemde overgangsklasse. Dat is het enige wat telt!”

door Huub van Aerssen

Daarnaast versterkte de Amersfoortse honkbal eersteklasser zich met Junior Raphaela (Veenendaal), voormalig catcher van tweedeklasser Blue Socks uit Veenendaal en de 22-jarige Waldemir van Lamoen (Lelystad) die afgelopen seizoen actief uitkwam voor tweedeklasser Falcons uit Lelystad.

De Vries: ,,Alhoewel Jean Kock, Marvick Davies en Raul Werleman de selectie hebben verlaten en zijn vertrokken naar Arnhem (Arnhem Rhinos) zijn we absoluut in de breedte sterker geworden. We hebben gewoonweg meer ervaring binnen de selectie en zijn qua niveau ook opgeschaald. Dus alle ingrediënten om er een succesvol seizoen van te gaan maken met als uitgangssituatie promotie naar de overgangsklasse. Samen met collega trainer Serge Artsen en het team zullen we alles in het werk stellen om dat beoogde doel te bereiken. We rekenen daarbij weer op de aanwezigheid van de vele supporters die ons ook afgelopen seizoen door dik en dun hebben gesteund en ondersteund.”

Honkbal eersteklasser BSC lijkt klaar voor het grote werk en start binnenkort met de trainingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Een seizoen met maar een gedachte: kampioen worden en promoveren.

Huidige selectie BSC Quick

Voorlopige selectie seizoen 2013-2014: Angelo Howell, 1e honkman; Franklin Margharita pitcher/3e honk, Jersey Bernardus, korte stop; Luigino Rosaria, 1e honk; Mike Neslo, pitcher; Patrick Apperlo, pitcher/eerste honk; Shairon Nicolas, linksvelder; Thanny Davelaar, 3e honk; Wesley Bernardus, verdediging en honklopen; Arno Plug, 2e honk; Charles Gray, midvelder; Leroy Palland, pitcher; Erik van der Horst; Churanday la Cruz, 1e honk/outfield; Sergio Paulina, catcher/outfield; Siegert Flaneur, infield; Sten van de Bedem, pitcher; Junior Segundo Raphaela, catcher/infield; Waldemir van Lamoen, outfield/infield.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie