Tweede familie gezocht!

29 maart 2018 om 15:16 lokaal Deel je nieuws

Mijn tweede familie biedt alleenstaande jonge vluchtelingen (18-21 jaar) ondersteuning bij het opbouwen van een zelfstandig bestaan in Nederland. SOVEE zoekt voor deze jongeren, die een eigen woonruimte hebben, een gezin waar ze zo nu en dan op terug kunnen vallen en waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Een gezin dat er voor hen is en hen helpt hun weg te vinden in onze samenleving.

Als alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV’s) in Nederland 18 jaar worden, eindigt de voogdij: zij zijn officieel volwassen met alle rechten en plichten die daarbij horen. Zij wonen op zichzelf, mogen zelfstandig beslissingen nemen, zijn verantwoordelijk voor hun zorgkosten en kunnen financiële verplichtingen aangaan. Niet alle AMV’s zijn hier goed op voorbereid. Een opleiding afronden, werk vinden en al je zaken zelf regelen is een hele opgave. Daarom gunnen wij deze jongeren, die in Nederland een zelfstandig bestaan moeten opbouwen, een tweede familie.

Voor Mijn tweede familie zijn wij op zoek naar gezinnen (met of zonder kinderen) die een jonge vluchteling een steuntje in de rug willen bieden. Gewoon op een middag aan de keukentafel bij een kopje thee de dag doornemen of in alle rust huiswerk maken. Een keertje aanschuiven bij het avondeten en daarna gezellig op de bank voor de tv. Of op een zondagmiddag mee met een uitje. Gewone, alledaagse familieaangelegenheden zijn voor deze jongeren heel waardevol en dragen bij aan ontspanning en een gevoel van geborgenheid. Een tweede familie kan de jongere bij diverse zaken helpen zoals: leren koken, meedenken bij het afsluiten van een zorgverzekering of ondersteunen bij school en huiswerk.

Gezinnen die nadere informatie wensen of belangstelling hebben om deel te nemen aan Mijn tweede familie kunnen contact opnemen met Annet Onnink, a.onnink@sovee.nl, 06 33587895.

Dit project wordt uitgevoerd door SOVEE in samenwerking met Pharos en wordt gefinancierd door Werkgroep Vluchtelingen & Educatie, het Kansfonds en Indebuurt033.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie