Hooglanderveen geeft winst weg

7 november 2012 om 00:00 Sport

HILVERSUM - Een beter spelend Hooglanderveen is zondag in de uitwedstrijd tegen 't Gooi niet met de eer gaan strijken. De laatste minuten werden de bezoekers fataal. Toen boog de thuisclub binnen een minuut of drie de 1-2 achterstand om in een 3-2 overwinning.

Hooglanderveen had bijna de gehele wedstrijd een overwicht. Tegen de verhouding in kwamen de gasten na een minuut of 35 met 1-0 achter te staan door een succesvol puntertje van de Hilversumse spits.

In de tweede helft verzuimde Erik van Dam al snel de achterstand weg te werken. De aanvaller miste een grote kans op de gelijkmaker. Die kwam er tien minuten later wel. Uit een vrije trap schoot Guido Hildebrand de bal in de kruising van het 't Gooi doel: 1-1.

Tien minuten later werd Menno Bos binnen de beruchte lijnen gevloerd. De toegekende strafschop vormde voor Nick Kreijne geen probleem: 1-2. De winst leek voor Hooglanderveen binnen bereik. De thuisclub wenste echter niet mee te werken en profiteerde in de slotfase van slecht verdedigen in de Hooglanderveense achterhoede: 3-2.