Hoogland laat geklopt

7 november 2012 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - De slotfase van het uitduel tegen DWV is Hoogland zondag noodlottig geworden. Toen iedereen zich al met een gelijkspel had verzoend, sloegen de Amsterdammers twee keer toe, in de 82e minuut en in de extra tijd.

Zonder de geblesseerde Dave Dekker begon Hoogland niet slecht aan het duel op vreemde bodem. Luuk Voorburg was heel dicht bij het openingsdoelpunt. Uit een vrije trap schoot de spits de bal op de lat. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg DWV een grote kans maar die werd door de thuisploeg verprutst.

Ook na rust was het verschil tussen beide eersteklassers gering. Een 0-0 leek de uitslag van het treffen te worden maar dat gebeurde dus niet. Via het houtwerk zag een Amsterdammer in de 82e minuut kans te scoren: 0-1.

Hoogland ging daarna alles of niets spelen. De gelijkmaker kwam er echter niet. Wel werd er nog door DWV uit een counter gescoord. ,,Wij waren vandaag niet scherp genoeg," verklaarde Hoogland verdediger Erwin Hermsen het verlies van de bezoekers.