Start ontwerpproces voor nieuw CNME

10 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort bouwt een nieuw onderkomen voor het Centrum voor Natuur- en Milieu Educatie. Het voormalige onderkomen brandde af in september 2010. De gemeenteraad stemde in september 2012 in met het programma van eisen, nu zijn de vervolgstappen bekend. De planning is er op gericht het nieuwe onderkomen eind 2014 op te leveren.

Het nieuwe gebouw moet een groene ontmoetingsplek worden voor de stad. Het ecologisch beheer van het landgoed en het middeleeuws erf wordt voortgezet, met dank aan de inzet van vrijwilligers en mensen van het project sociale activering. Het gebouw wordt zelf natuurlijk ook duurzaam gebouwd, ingericht en gebruikt. Door de verschillende functies van het CNME en om het mogelijk te maken in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, is het van belang dat het gebouw flexibel en aanpasbaar is. Het nieuwe gebouw moet een karakteristieke uitstraling krijgen in een natuurlijke context met respect voor de cultuurhistorie.

De ontwerpfase start met de selectie van een bij de bouwopgave passende architect met kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid en flexibele, multifunctionele gebouwen. De architectenselectie verloopt via de regels van de nota Inkoop- en aanbestedingsbeleid gemeente Amersfoort 2008-2012. De geselecteerde architect zal vervolgens in overleg met de gemeente een voorlopig ontwerp voor het gebouw gaan opstellen, dat voldoet aan het programma van eisen.

Betrokken partijen, omwonenden en de raadsleden worden betrokken bij de plannen en krijgen gelegenheid om aan de wieg te staan van de uitwerking van het plan. Daarvoor zal een ontwerpatelier worden georganiseerd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie