Cobu Boys winnaar stadsderby

17 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De eerste stadsderby dit seizoen tussen CJVV en Cobu Boys heeft zaterdag een verrassende winnaar opgeleverd. Niet het thuisspelende en de laatste weken wat beter spelende CJVV maar Cobu Boys was de ploeg die met 0-2 aan het langste eind trok.

Voor de winnende formatie van trainer Imam Evre betekende de driepunter op vreemde bodem meteen de eerste overwinning in het seizoen 2012-2013. En verdiend, want alleen al op basis van het aantal kansen kwam de winst bij de juiste ploeg terecht.

Cobu Boys vond na 32 minuten voor de eerste keer het net van CJVV. Andrew Dillissen was de schutter: 0-1. Na een rode kaart (twee keer geel) voor Mustafa Sahidi in de 56e minuut en de thuisclub met tien man verder moest, kreeg Cobu Boys voldoende ruimte om de zege veilig te stellen. Sayd Shalizi bepaalde in de 75e minuut de eindstand op 0-2.