Jorispenning voor bestuursvoorzitter Jan Kleijne van Meander Medisch Centrum

27 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Jan Kleijne (62) heeft de Sint-Jorispenning ontvangen ter gelegenheid van zijn afscheid als bestuursvoorzitter Meander Medisch Centrum. Burgemeester Bolsius reikte hem op donderdag 27 augustus 2012 de Sint-Jorispenning uit als blijk van waardering voor zijn grote bestuurlijke inzet voor de gezondheidszorg in de regio Amersfoort.

Jan Kleijne, voorzitter van de raad van bestuur van Meander Medisch Centrum legt per 1 november a.s. zijn functie neer. Hij is dan ruim tien jaar bestuurder geweest in het Amersfoortse ziekenhuis. In die periode heeft Meander zich mede door zijn grote bestuurlijke inzet en betrokkenheid ontwikkeld tot een Topklinisch ziekenhuis dat aan de hoogste eisen voldoet.

Enkele jaren geleden heeft het ziekenhuis de status van Topklinisch Opleidingscentrum verworven, waardoor dit ziekenhuis tot de topziekenhuizen van Nederland is gaan behoren. Meander Medisch Centrum is uitgeroepen door weekblad Elsevier als beste ziekenhuis van Nederland. Ook de "beste verpleegkundige van Nederland" werkt in Meander Medisch Centrum (uitgeroepen door tijdschrift Nursing).

Jarenlang was hij betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort. Met moed en vasthoudendheid heeft hij dit enorme bouwtraject vormgegeven, dat onlangs het hoogste punt bereikte. Volgend jaar wordt het nieuwe ziekenhuis geopend.

De heer Kleijne houdt toezicht bij fusieorganisatie WWZ-Marienstaete-Valent in Leiden en omgeving. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van advies van opleidingscentrum KMBV/AVICENNA in Utrecht en is hij voorzitter van de Armando stichting in Amersfoort. Bovendien maakte hij deel uit van het bestuur van Amersfoort Prominent op de Kaart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie