Offday APWC

3 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN - APWC is na de goede competitiestart de draad even kwijt. Na de nederlaag tegen Sporting Almere in de vorige speelronde volgde zondag een verliespartij tegen RAP. Met 2-1 trokken de Amersfoorters op vreemde bodem aan het kortste eind.

,,We hadden een totale offday," moest APWC trainer Joop de Heus na de verloren wedstrijd concluderen. ,,Niets lukte vandaag." Doelman Stephen Lablans had ook een mindere dag. De sluitpost van APWC liet in de 35e minuut de bal door zijn handen glippen. Het gevolg was een 1-0 achterstand voor de bezoekers.

In de tweede helft probeerde De Heus de bakens te verzetten. Dat leek te gaan lukken toen Jack van 't Hazeveld al snel met een kopbal voor de gelijkmaker zorgde: 1-1. Maar dat was ook gelijk het laatste wapenfeit van de gasten die daarna steeds slechter gingen acteren. Twee tegendoelpunten moest APWC nog incasseren. Een daarvan kreeg vanwege buitenspel niet de goedkeuring van de scheidsrechter waardoor de schade voor APWC beperkt bleef.