B en W hebben niks te zeggen over invoeren betaald parkeren Meander

26 september 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een bezoek aan het nieuwe Meander ziekenhuis aan de Maatweg gaat straks geld kosten. Parkeren bij het Elisabethziekenhuis en de Lichtenberg is nu nog gratis, maar dat gaat veranderen als het nieuwe Meander zijn deuren opent. Voor de parkeergarage die onder het ziekenhuis aan de Maatweg komt zal straks betaald moeten worden. Wat de tarieven zijn, is op dit moment nog niet bekend.

In beantwoording op schriftelijke vragen van de PvdA laat het college van B en W zich er niet over uit of dit een positieve ontwikkeling is. ,,Het college heeft hier geen mening over.'' Wat B en W betreft is het invoeren van betaald parkeren een zaak van het Meander. ,,Het staat grondeigenaren vrij om op eigen terrein betaald parkeren in te voeren.'' Ook over de hoogte van de tarieven die het Meander straks gaat vragen hebben B en W niets te zeggen. Meander heeft daarover ook nog geen mededelingen gedaan aan het college.

B en W verwachten door de invoering van betaald parkeren bij het nieuwe Meander geen parkeeroverlast in de omgeving van Schothorst en of Hoogland. ,,Dit omdat het ziekenhuis voldoet aan de gestelde parkeernorm en het parkeren volledig op eigen terrein oplost.'' Wel is al duidelijk dat De Schans uitsluitend door bestemmingsverkeer mag worden gebruikt. ,,Het benodigde verkeersbesluit zal worden genomen voor ingebruikname van het ziekenhuis.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie