VVZA koploper

3 oktober 2012 om 00:00 Sport

UTRECHT - Niets is meer te merken van de degradatie die VVZA vorig seizoen een plek in de tweede klasse kostte. Na vijf competitieronden in de derde klasse D zijn de Amersfoorters hard op weg het verloren gegane terrein snel te heroveren. In Utrecht bleef VVZA zondag tegen Kampong voor de vierde keer aan de goede kant van de score: 1-2.

Met twaalf punten uit vier duels deelt VVZA nu de koppositie met Nieuw Utrecht. Een betere competitiestart had Raymond Prins, de nieuwe trainer van de zeehelden, zich niet kunnen wensen.

De eerste helft was het beste deel van de wedstrijd. Na de eerste 45 minuten was ook de eindstand al bereikt. Freek Rubrech opende na een half uur met een kopbal de score: 0-1. De maker van het tweede Amersfoortse doelpunt kon in de 42e minuut niet met zekerheid worden vastgesteld. Marcel Pietersen of Michael Ouwerkerk zorgden in ieder geval voor de treffer: 0-2. Nog voor rust verkleinde Kampong de achterstand. Meer doelpunten kregen de toeschouwers niet te zien.