Brandstichtingen Kruiskamp

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

KRUISKAMP - Maandagmiddag ging opnieuw een bankje in vlammen op in de wijk Kruiskam, nadat afgelopen weekend zes brandstichtingen werden gepleegd op en rondom het plein aan de Van Brakelstraat.

Maandag kregen de politie en brandweer rond 16.50 uur de melding dat op een schoolplein aan de Evertsenstraat een bankje in brand stond. Ter plaatse bleek dat een bankje en drie blokken ervoor in brand waren gestoken. Toen beide hulpdiensten ter plaatse kwamen, brandde het hard en stond er veel publiek omheen. De brandweer bluste de brand. De agenten spraken meerdere omstanders aan, maar iedereen verklaarde niet te hebben gezien, wie de brand had/hadden aangestoken.

De brand volgde op een weekend waarin zes vergelijkbare brandjes werden gesticht. Zaterdag rond 22.45 vond de eerste brandstichting plaats, op het schoolplein van de Vlindervallei. Onbekenden poogden met kranten een bankje in brand te steken. Twee uur later, rond 01.10 uur zondagmorgen werd een ander bankje op het schoolplein in brand gestoken. Acht uur later, rond 10.55 uur werden weer bankjes op dat plein in brand gestoken. Ondanks intensieve surveillance konden hier ook weer geen daders worden aangehouden.

Zondagavond, rond 23.55 uur werd weer een bankje in brand gestoken. Ruim een uur later, maandagmorgen 01.10 uur, werd in de Banckertstraat een betonnen container en verderop een bankstel in brand gestoken.

Aan getuigen van deze brandstichtingenwordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie