Afbeelding
BDU

Oplichter actief

6 juli 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Een onbekende man heeft donderdagochtend vergeefs geprobeerd een Amersfoortse vrouw op te lichten via Internet.

Rond 10.15 uur werd de vrouw gebeld door een man die zich voordeed als medewerker van ,,Microsoft''. Hij sprak Engels met een licht accent. Volgens de man waren er problemen met haar computer en kon hij haar helpen met het oplossen daarvan.

De Amersfoortse herkende hierin een truc om haar op te lichten, omdat zij het eerder deze week in de krant daarover had gelezen. In dit artikel wordt melding gemaakt van een slachtoffer die het wachtwoord van de computer aan de oplichter verstrekte. Hiermee kon de man in haar computer komen en voordoen dat er sprake was van een probleem. Voor herstel van de computer vroeg hij 250 euro.

Deze oplichter is zover de politie heeft kunnen vaststellen regionaal en vermoedelijk landelijk actief. De politie waarschuwt de inwoners alert te zijn op deze methode van oplichting en in geen geval wachtwoorden van computers aan derden te verstrekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie