Cosmo: vakkundig en trendy

18 juli 2012 om 00:00 Ondernemend

Vakkennis is een belangrijk speerpunt. ,,Als Cosmokappers zitten wij geregeld in de schoolbanken. Daar houden we niet alleen onze vakkennis op peil, maar leren we ook de nieuwste technieken. Cosmo is namelijk een echte trendsetter en brengt ieder jaar haar eigen stijlboek uit met de nieuwste kapseltrends voor dames en heren. Die trends vergen vaak speciale en vernieuwende kniptechnieken en die moet je natuurlijk wel eerst onder de knie hebben.’’

AMERSFOORT - Cosmo Hairstyling is een franchiseformule, alle Cosmo kapsalons zijn dus zelfstandige ondernemers, die zelf verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen in hun Cosmo. Wel voldoen alle Cosmo salons aan de hoge standaard die het kappersconcern zichzelf al vijfentwintig jaar oplegt. Inge Rama van Cosmo Hairstyling aan de Leusderweg, wil haar klanten die hoge kwaliteit iedere dag opnieuw bieden en daarom staat ze vierkant achter de Cosmopijlers; vakkennis, service en trendsetting.

Zelf werkt Rama met een team van acht ervaren kapsters. ,,Stuk voor stuk meiden die al een aantal jaren in het kappersvak staan en weten hoe je een klant in de watten legt. Die keuze voor ervaren krachten heb ik heel bewust gemaakt, je merkt dat de klanten het prettig vinden. Bij ons kan iedereen met en zonder afspraak terecht en is het altijd mogelijk om met de kapster van jouw keuze af te spreken.’’

Trendsetter, maar dan wel voor klanten van vier tot tachtig, aldus Rama. ,,Onze trends zijn niet heel extreem, tenminste niet in eerste aanleg. Meestal hebben we een basistrend en die kunnen we dan aan de wens van de klant aanpassen. Bijvoorbeeld onze korthaartrend 2012, met een trendy basis, die je dan zo extreem kunt maken als je zelf wilt. Al onze kapsels hebben een ding gemeen; ze zijn heel draagbaar en blijven ook lang in model.”

De service van Cosmo staat op een hoog plan. ,,Daarvoor hebben we verschillende concepten, zoals de pony/nek service, waarbij een klant langs mag komen voor het bijwerken van de pony, de contouren en de nekharen. Verder hebben we de colour check up waar we bij klanten die of een nieuwe kleur of voor het eerst gekleurd zijn na ongeveer veertien dagen controleren of de kleur nog naar wens is en als het nodig is geven we de kleur een oppepper en altijd doen we het gratis in model. Voor nieuwe knipklanten kennen we de finish check-up waarbij we vooral kijken hoe het model zich houdt. Natuurlijk hebben we een keur aan verschillende knip- en kleurtarieven, een uitgroeibehandeling is goedkoper dan een complete kleuring. We proberen zoveel mogelijk met de klant en met haar portemonnee mee te denken.

Cosmo Hairstyling

Leusderweg 155

3818 AC Amersfoort

033 - 4637913

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie