Deel Hogeweg komend weekend afgesloten

13 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Tussen vrijdagavond 15 juni tot uiterlijk maandagochtend 18 juni is het deel van de Hogeweg tussen De Schakelaar en De Tabakschuur afgesloten voor het verkeer. Dit deel van de Hogeweg krijgt nieuwe asfaltverharding. De werkzaamheden beginnen vrijdagavond 19.00 uur en duren tot uiterlijk maandagochtend 05.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit frezen en het aanbrengen van het asfalt, de belijning en de inritten bij de woningen.

Verkeer vanuit de stad wordt op de Hogeweg met borden omgeleid via de A28 richting Hoevelaken. Lokaal verkeer vanuit Hoevelaken, Vathorst en Nijkerk in de richting Amersfoort wordt bij het kruispunt Westerdorpsstraat/Nijkerkerstraat omgeleid via de A1 en de A28.

Bewoners in Wieken Vinkenhoef langs de Hogeweg ondervinden geluidoverlast van het wegverkeer. Dit wordt versterkt door de slechte kwaliteit van het wegdek. Volgend jaar wordt de Energieweg aangelegd waar straks het doorgaande verkeer gebruik van gaat maken. Omdat de Energieweg er nog niet is, rijdt het doorgaand verkeer voorlopig nog over de Hogeweg. Op verzoek van de bewoners heeft de gemeente besloten het onderhoud aan dit deel van de Hogeweg versneld uit te voeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie