Meridiaan college locatie Hooghe Landt winnaar van de Landelijke Schoolsport Finales

12 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Meridiaan college locatie Hooghe Landt is afgelopen vrijdag, voor de vijfde keer in successie, Nederlands kampioen badminton geworden. Dit maal betrof het weer, voor de derde keer in de historie van dit inmiddels tienjarige toernooi, meerdere (lees twee) teams die het zoet der overwinning mochten smaken.

Ruim 5.000 middelbare scholieren uit heel Nederland deden vrijdag in het Olympisch Stadion mee aan Mission Olympic The School Final, zoals de KVLO schoolsportfinales heten. Tijdens dit sportieve festijn streden 116 middelbare scholen in 20 sporten op 28 locaties om het landelijk schoolsport kampioenschap onder begeleiding van bekende topsporters.

De winnende kwartetten van het Hooghe Landt werden gevormd door: team mid : Laura Heinen, Masu de ridder, Joran Bethe en Jelmer Schuurman en team oud: Joske Jongerius, Lonneke Albert, Bart Sloeserwij en Danny de Graaf; Zij wonnen allen dit jaar het onderdeel badminton en zij mogen zich het gehele jaar nationaal schoolbadmintonkampioen noemen.

De dag begon al vroeg voor de zestien leerlingen van 't Hooghe Landt (ook Maurice Bachman, Rebecca van OOstrom, Swenne Albert, Lucas Hanken, Rico Simon, Loes Roorda, Ryan Kerchman en Eva Zeeman hadden zich via een voorronde voor deze finale geplaatst) en hun coach John Druijff, en wel met een fileluwe autorit naar het Olympisch Stadion in Amsterdam. Rond half tien in de ochtend kwamen ze bij het Stadion aan, samen met vele andere enthousiaste scholieren uit het hele land.

De van TV bekende verslaggever Sacha Visser heette alle sportievelingen van harte welkom tijdens een, naar goed Olympisch gebruik, spectaculaire openingsceremonie. Hij werd geflankeerd door de sportcoryfeeën Dennis van der Geest, Erben Wennemars en Frank de boer. Speciale gast bij deze happening was Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje.die hielp bij de plichtplegingen als daar waren het binnenbrengen van de Olympische vlag,het voorlezen van de Olympische eed en het ontsteken van het Olympische vuur.

Na de openingsceremonie en de warming-up steeg de spanning verder want de finales gingen van start op de diverse locaties in Amsterdam en omgeving. Na een intensieve reeks van voorrondes om door te dringen tot Mission Olympic The School Final, lieten de vier geplaatste teams van 't Hooghe landt ook tijdens de finales het beste van hun spel zien. En dat resulteerde aan het einde van de dag in twee prachtige landelijke schoolbadmintonkampioenschappen 2012.

De dag werd om 17.00 uur stijlvol afgesloten met het doven van de Olympische vlam en een spetterende Olympische sluiting met een optreden van lange Frans.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie