Sint-Jorispenning voor cultureel ondernemer Krijnie Beyen

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Cultureel ondernemer Krijnie Beyen heeft maandag tijdens het Literair Diner de Sint-Jorispenning gekregen uit handen van wethouder Van den Berg. Dit als waardering voor haar jarenlange bijdrage aan het culturele- en kunstklimaat van Amersfoort.

In verband met haar vertrek uit Amersfoort naar Deventer begin dit jaar en haar afscheid van de stichting Kunst in Amersfoort is voor mevrouw Beyen een aanvraag ingediend voor een Sint-Jorispenning van de stad Amersfoort. Mevrouw Beyen zit vanaf 2001 in het bestuur van stichting Kunst. Zij heeft samen met anderen vanaf de eerste Kunstvaarroute in 2003 de organisatie van dit tweejaarlijkse project op zich genomen. In 2011 voor de vijfde keer. Daarnaast is zij sinds vele jaren voorzitter van de stichting Jonge Kunst, de motor achter het professionaliseren van jonge kunstenaars.

Beyen is beeldend kunstenaar, organisator en projectleider van vele productieve artistieke samenwerkingsverbanden in en buiten Amersfoort. Zij zette zich onder andere in voor (jonge) vrouwelijke collega's als voorzitter van de Stichting Vrouwen in de Beeldende Kunst.

Zij was de grote animator en projectleider van de kunstmanifestatie Bijzondere projecten in 2011 op diverse plekken in Amersfoort met een Kunstvaarroute, een Kunstwijkroute, een tentoonstellingsprogramma in diverse galeries, musea en ateliers en een bijzondere Portrettengalerij in de Mariënhof. De aandacht voor het werken met wijkbewoners heeft zich vertaald in haar recentste project Conservaton Pieces.

Beyen laat haar sporen in Amersfoort achter met spraakmakende kunstprojecten, waarvan velen een relatie met de stad hebben (onder meer het werk Weg naar de toekomst en Stairway tot heaven).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie