Amersfoorter beste aardrijkskundeleerling van Nederland

11 juni 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De Amersfoortse scholier Paul Veldhuyzen (17) heeft de hoofdprijs gewonnen van de Aardrijkskunde Olympiade Nederland. De wedstrijd is bedoeld voor iedere middelbare scholier van havo/vwo die zich uitgedaagd voelt om aardrijkskundevragen op te lossen. Paul Veldhuyzen is daarmee de beste aardrijkskundeleerling van Nederland geworden. De finale van de Aardrijkskunde Olympiade Nederland werd van 6 tot en met 8 juni gehouden bij Hogeschool HAS Den Bosch. Met deze prijs gaat Paul Veldhuyzen Nederland vertegenwoordigen bij de internationale aardrijkskunde olympiade (iGeo), die in 2012 in Köln (Keulen) wordt gehouden.

Half maart zijn al in het hele land voorrondes gehouden. Leerlingen maakten tijdens de voorronde op hun eigen school een theorietoets.Vervolgens werden de 18 beste leerlingen geselecteerd. Zij kwamen op 6, 7 en 8 juni voor de eindronde naar Hogeschool HAS Den Bosch waar theorie- en veldwerk vaardigheden werden getoetst. Paul Veldhuyzen scoorde het beste op alle onderdelen en is daarmee over-all winnaar van deze aardrijkskunde olympiade.

Het docententeam van Geo Media & Design heeft samen met een afvaardiging van Stichting Aardrijkskunde Olympiade Nederland het programma in elkaar gezet over aardkundige waarden. Het programma omvat naast de finale-onderdelen ook leuke excursies in de omgeving van de HAS.

HAS Den Bosch organiseerde de finale samen met (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling (SLO) en de Stichting Aardrijkskunde Olympiade Nederland) in het kader van de start van de nieuwe studie Geo Media & Design.

Uit de 18 finalisten zijn drie winnaars gekomen. Eén voor de theorieprijs, één voor het beste veldwerk en de hoofdwinnaar die op beide onderdelen de meeste punten heeft verzameld.

Nog voor de zomervakantie zullen de winnaars door het ministerie van OC en W in Den Haag ontvangen en gehuldigd worden. De drie finalisten gaan naar de internationale aardrijkskunde olympiade (iGeo), die in 2012 in Köln (Keulen) wordt gehouden.

Uitreiking van Kon. Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (hoofdprijs) door Prof. Dr. J.A.van der Schee, van de Vrije Universiteit Amsterdam aan Paul Veldhuyzen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie