Leerlingen van Corderius College in de prijzen

10 juni 2012 om 00:00 Nieuws

VERMEERKWARTIER - Leerlingen van het Corderius College zijn vrijdagmiddag in de prijzen gevallen met profielwerkstukken die zij hadden gemaakt. Op het Utrechts Medisch Centrum in Utrecht deden zij mee aan de finale van de Profielwerkstukwedstrijd Volksgezondheid voor middelbare scholieren. Laurens van Roomen en Mirte Stavenga werden tweede. Fleur te Beek en Roel Blanken behaalden een gedeelde derde plaats.

In totaal waren er zes genomineerde inzendingen. Het Corderius College was met twee werkstukken goed vertegenwoordigd in deze eindstrijd. Het Profielwerkstk 'Afweer door traanvocht' van Laurens van Roomen en Mirte Stavenga heeft de tweede prijs behaald en het werkstuk 'Is vasten gezond?' van Fleur te Beek en Roel Blanken behaalde een gedeelde derde prijs.

De jury, met daarin hoogleraren, docenten en medewerkers van het UMC, was onder de indruk van de originaliteit en de creatieve aanpak van het onderzoek en de experimenten. Naar het oordeel van de jury toonden de schrijvers biomedische wetenschappers in-spe te zijn. Beide werkstukken zijn dankzij de medewerking van medeleerlingen bij de experimenten tot stand gekomen. Zo moest er onder meer traanvocht geproduceerd worden en hebben leerlingen een week lang een 'luxe-arm', spaarzaam dieet gevolgd. Voor hun inzendingen ontvingen de schrijvers respectievelijk 350 en 250 euro. Ook werd er een oorkonde uitgereikt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie