Ingezonden: brief wethouder Boeve aan Riek Brons

10 juni 2012 om 00:00 Nieuws

Geachte mevrouw Brons,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Eerlijk gezegd verwachtte ik wel een dergelijke mail van u naar aanleiding van het bewuste artikel in AD Amersfoortse Courant. U heeft mij er vaak genoeg aan herinnerd dat ik, naar uw opvatting, geen antwoorden geef en beloftes breek.

Naar mijn opvatting heb ik u een aantal maal, waaronder ook in gesprek met u, wèl geïnformeerd en zijn al uw vragen beantwoord. Zeer zeker heb ik uw vragen niet naar uw wens beantwoord, maar dat is in mijn overtuiging wat anders dan dat ik niet zou luisteren of vragen niet zou beantwoorden. En ja, ik heb niet elke keer weer uw repeterende vragen beantwoord, maar daarvoor vraag ik uw begrip.

Wat ik wel hoop is dat u mee doet aan het opstellen van de wijkagenda. Dit jaar stelt de gemeente in samenspraak met inwoners en instellingen wijk in wijk uit wijkagenda's op. Deze agenda's zijn ook bepalend voor de inzet van de gemeente en/of instellingen in wijken. Ik wil, als wethouder Welzijn, dat instellingen alleen nog maar activiteiten ontplooien als daar vanuit wijken behoefte aan bestaat. Sterker, ik wil liefst per 2013, maar zeker per 2014 een deel van het budget flexibel maken, waardoor ook bewonersinitiatieven aanspraak kunnen maken op budget (indien de activiteit passend is bij de wijkagenda). Doet u mee? De wijkmanager kan u informeren over het proces.

Tot slot. U bent en mag het oneens zijn met het gemeentelijk beleid en de bezuinigingen die ik - gesteund door de gemeenteraad - doorvoer. U blijft mij echter in verschillende mails kwalificeren als "achterbaks" en andere bijpassende termen. Ik hecht er waarde aan u aan te geven dat ik dit betreur, en spreek graag de hoop uit dat we het debat op de inhoud kunnen blijven voeren!

Met een vriendelijke groet,

Gert Boeve,

Wethouder Economie en Wonen, Zorg en Welzijn, Vathorst en Amersfoort Vernieuwt

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie