Lenaert Nicasiusspeld voor ,,monument van een vrouw''

26 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na zesendertig jaar verbonden te zijn geweest aan de gemeente Amersfoort, nam Carly de Graad-Hohner (1956) afscheid als bestuursassistent van de gemeente Amersfoort. Jarenlang was zij de rechterhand van het college van burgemeester en wethouders van Amersfoort. Ter gelegenheid van haar afscheid, kreeg zij donderdag de Lenaert Nicasiusspeld overhandigd uit handen van wethouder Gert Boeve.

In het verlengde van haar functie als bestuursassistent van het stadhuis Amersfoort zette mevrouw De Graad-Hohner zich jarenlang in voor de stad Amersfoort. Ze maakte in de tientallen jaren belangrijke ontwikkelingen in de stad mee, zoals het Centrumplan, de uitbreidingen van Groeistad Amersfoort in de wijken Zielhorst, Kattenbroek, Nieuwland en Vathorst. Zij maakte de groei van de stad mee: van 78.000 toen naar bijna 150.000 inwoners nu.

Wethouder Boeve: ,,Een monument van een vrouw neemt afscheid van de gemeente en het gemeentebestuur van Amersfoort en gaat nu genieten van een nieuwe periode in haar leven. Als belangrijke schakel tussen de bewoners, de politiek en de gemeente was zij een een onmisbare steunpilaar".

De Graad-Hohner ondersteunde al die jaren het gemeentebestuur met grote betrokkenheid en inzet. Ze was het "gezicht" van het bestuurssecretariaat. Er is grote waardering voor al haar werk in het stadhuis. In 2008 viel zij al in de prijzen met een Oscar Award voor de "meest integere ambtenaar" van de gemeente. Die prijs mocht zij toen in ontvangst nemen van de gemeentesecretaris.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie