Ingezonden brief: informatieavond inbraakpreventie Hoogland

25 april 2012 om 00:00 Nieuws

We hebben van de week de zeer informatieve bijeenkomst meegemaakt - georganiseerd door de gemeenste Amersfoort en de politie - die door zeer veel Hooglanders is bezocht. Complimenten voor de organisatie en de inhoudelijk goede informatie. Ik heb me alleen bijzonder geërgerd aan de,,ervaringsdeskundige'' , naar zijn eigen woorden ,,een ex-crimineel, inbreker en overvaller'', die op zijn minst tientallen inbraken, insluipingen, overvallen en dergelijke op zijn naam heeft staan.

Hij werkt nu voor Humanitas en doet, kennelijk, veel goed werk met informatie aan allerlei groepen, waaronder schooljeugd, gevangenen, politiemensen die werken aan inbraakpreventie en aan de lokale bevolking. Hij gaf aan dat hij 'tot inkeer kwam' nadat iemand bij hem zelf had ingebroken en hij toen pas begreep wat voor impact een inbraak, insluiping, overval etcetera voor de burger heeft!

Hij vertelde nu op het rechte pad te zijn en zijn tijd te besteden aan voorlichting ter voorkoming van crimineel gedrag waar hij zelf jaren zeer actief mee bezig is geweest. In zijn verhaal heb ik nergens gehoord dat hij spijt heeft van zijn acties, dat hij bij iedereen die hij een (groot) trauma heeft veroorzaakt (zeker bij overvallen) langs is gegaan om zijn excuses te maken, en ik heb ook nergens gehoord dat hij de schade die hij heeft veroorzaakt ook heeft vergoed, althans op zijn minst al zijn huidige en toekomstige inkomsten beschikbaar heeft gesteld aan bijvoorbeeld slachtofferhulp.

Ben ik gek of moeten we echt dankbaar zijn voor deze mensen?

Piet van de Graef

Hoogland

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie