Nieuwland stelt teleur

9 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Tot de 65e minuut van het duel tegen het al degradeerde Hercules leek er zaterdag voor tweedeklasser Nieuwland geen vuiltje aan de lucht. De Amersfoorters brachten in die minuut de stand op 3-1 en leken op de winst af te steven. Toen ging het echter fout. Binnen een kwartier scoorden de gasten vier keer. Uiteindelijk werd een uitslag van 4-5 bereikt.

Met het missen van een strafschop begon Nieuwland slecht aan het onbelangrijke duel in Amersfoort Noord. Na een overtreding van de Hercules doelman op Hossein Mezbanali mocht het slachtoffer een strafschop nemen. Hij faalde echter vanaf elf meter. Niet veel later maakte Mezbanali zijn misser goed door toch voor de openingstreffer te zorgen: 1-0. Dennis Schoonderbeek vergrootte daarna de voorsprong, waarna de bezoekers de ruststand op 2-1 bepaalden.

De derde Amersfoortse treffer kwam na de pauze op naam van Virginio Damo: 3-1. Hercules nam met die stand geen genoegen en bood de achterstand om in een 3-5 voorsprong. Mezbanali zorgde tenslotte met zijn tweede doelpunt voor de 4-5 eindstand.