HVC blijft in de race

9 mei 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Pas op de slotdag (13 mei) van de competitie wordt duidelijk of HVC in de nacompetitie mag uitkomen. De ploeg van trainer Bert Trappel maakte in de voorlaatste speelronde geen fout en toonde zich zondag de sterkste (1-2) in de stadsderby tegen KVVA.

De eerste helft op de Dollardstraat was van beide kanten niet best. Noemenswaardige feiten konden ook niet worden genoteerd.

In de tweede helft verschenen de HVC'ers met een andere instelling in het veld. KVVA kreeg het moeilijker en dat kwam ook in de score tot uiting. In de 58e minuut kon Jeffrey Merts een voorzet van zijn ploeggenoot Jacky Baauw met een kopbal goed afronden: 0-1. Zeven minuten later stond Baauw met een voorzet opnieuw aan de basis van een doelpunt. Dit keer was Geoff de Lange de afmaker: 0-2.

KVVA verkleinde in de 75e minuut de achterstand (1-2) en was in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker. Henk Baum had echter pech met een schot op de paal.