Dodenherdenkingsconcert 4 mei

16 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Op uitnodiging van de Gemeente Amersfoort zal het Amersfoortse koor Cantiamo het herdenkingsconcert op 4 mei verzorgen. Na de plechtigheid bij Nationaal Monument De Stenen Man Kamp Amersfoort begint het concert om 21.00 uur in de Franciscus Xaveriuskerk. Uitgevoerd wordt de dodenmis 'Ein deutsches Requiem' van Johannes Brahms.

Dit werk wordt doorgaans uitgevoerd met groot orkest, Brahms heeft echter ook een quatre-mains-versie geschreven. Zes van de zeven delen van het werk zullen op 4 mei door twee pianisten worden begeleid.

Brahms componeerde Ein deutsches Requiem tussen 1865 tot 1868. De tekst van de Latijnse dodenmis, het requiem, is een gebed dat de gestorvene begeleidt en helpt op de weg naar verlossing. Brahms is uitgegaan van het idee dat niet de overledene hulp en troost nodig heeft, maar veeleer de nabestaanden. Hij koos teksten uit het Oude en Nieuwe Testament (in de vertaling in het Duits van Maarten Luther) en ook apocriefe boeken, die de nabestaanden helpen hun lijden te verlichten en de onomkeerbaarheid van de dood te accepteren.

Locatie: Franciscus Xaveriuskerk, 't Zand 31, Amersfoort

Aanvang: 21.00 uur. Vrije toegang:

Website: www.cantimao-amersfoort.nl

Cantiamo is ook te volgen op Twitter: @KoorCantiamo

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie