Enige Echte Amersfoortse Kinderkunsttentoonstelling

13 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De 23e Enige Echte Amersfoortse Kinderkunsttentoonstelling wordt woensdag 18 april geopend bij Scholen in de Kunst aan de Coninckstraat. De opening wordt verricht door Lydia Edelkoort van Museum Flehite.

Het thema van dit jaar, Van Oerknal tot Kunsthal, heeft de jonge cursisten tot verrassende kunstwerken uitgedaagd. Met een live optreden van rapper Robin de Micén de aanwezigheid van alle kleine kunstenaars, wordt het een hele feestelijke middag.De tentoonstelling is nog t/m 4 mei te bewonderen.

De Enige Echte Amersfoortse Kinderkunsttentoonstelling is elk jaar hét hoogtepunt van de beeldende kindercursussen. Dit jaar duiken de kinderen de kunstgeschiedenis in. Zij bevinden zich in de weelderige baroktijd, ontmoeten Mondriaan, maken Pop Art of reizen terug naar de oertijd! Geïnspireerd door verschillende kunststromingen uit deze periodes maakten zij hun eigen werk. Al dat werk is te bewonderen in de 23ste editie van de Enige Echte Amersfoortse Kinderkunsttentoonstelling.

De beeldende docenten van Scholen in de Kunst zijn met het thema Van Oerknal tot Kunsthal op verschillende wijzen met kinderen aan de slag gegaan. Zij hebben de kinderen in het hele proces begeleid, creatieve mogelijkheden aangedragen en technische tips gegeven. Dat ze met hun vakmanschap en enthousiasme daarmee de kinderen tot echte kunstenaars weten te maken, laat zich bewonderen in deze tentoonstelling.

Op woensdag 18 april is de feestelijke opening waarvoor alle kinderen en hun vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd zijn. Niet alleen op 18 april kunnen de mooie kunstwerkjes bezichtigd en bewonderd worden. Tot en met vrijdag 4 mei is iedereen van harte welkom om deze geschiedenis van kunst door de ogen van kinderen te bekijken!

Locatie: Scholen in de Kunst, locatie Coninckstraat 58, Amersfoort. Datum: 18 april t/m 4 mei 2012. Geopend: ma t/m vr 10.00 - 21.00 uur, za 10.00 - 13.00 uur. Prijs: gratis toegang; Informatie: www.scholenindekunst.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie