Danny van Gelder wint Amusewedstrijd Hotelschool Amersfoort

11 april 2012 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De 18-jarige kok in opleiding Danny van Gelder heeft onlangs de Amusewedstrijd van de Hotelschool Amersfoort gewonnen. Tijdens deze wedstrijd in Leerhotel Het Klooster lieten deelnemers van de Talentenklas zien wat hun vaardigheden zijn op het gebied van amuses en wijnen. Danny won met zijn complexe en gedurfde amuse 'Square Surprise' de ROC ASA / Sligro Bokaal en een plaats in de Landelijke Amusewedstrijd in Grand Hotel Huis ter Duin. Bij deze landelijke wedstrijd wordt hij vergezeld door een Gastvrouw in opleiding.

De amuses werden beoordeeld door het publiek en een vakjury bestaande uit Aat de Vries (regionaal sales manager Sligro Foodgroup) en hoofdsponsor van de Amusewedstrijd Theo Slotboom van Het Bergpaviljoen en Eise Hermelink van Leerhotel Het Klooster. Aat de Vries sprak met lof over alle verrassende smaken en creatieve gerechten die zij als jury mochten proeven. Uiteindelijk was de vakjury het meest gecharmeerd van de hoeveelheid technieken die Danny had gebruikt, zijn gedurfde smaakcombinatie en toppresentatie.

Danny stelde zich op als een bescheiden winnaar en zei verrast te zijn door de uitkomst. 'Ik was helemaal niet zo bezig met het winnen, maar ik ben wel heel blij.' Zijn collega Timo Agterberg werd met zijn amuse 'Licorice Surprise' door het publiek uitgekozen als winnaar. Alle deelnemers kregen na afloop een certificaat voor hun deelname en een groot applaus. Danny mag in oktober de Hotelschool Amersfoort vertegenwoordigen tijdens de landelijke Amusewedstrijd in Grand Hotel Huis ter Duin.

De deelnemers volgen een talentenprogramma waarbij zij opgeleid worden tot toekomstige succesvolle koks of gastheren/gastvrouwen. Het talentenprogramma is in samenwerking met het bedrijfsleven ontwikkeld. Voor de deelnemers is de wedstrijd een ultiem leermoment waarbij een beroep wordt gedaan op hun creativiteit, vakmanschap en stressbestendigheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie