Werkzaamheden op rotonde Zeldertse Poort

4 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIEUWLAND - Vanaf maandagochtend 16 april verricht aannemer KWS Infra werkzaamheden op de rotonde Zeldertse Poort in opdracht van de provincie Utrecht. De bestaande betonkeien naast het asfalt worden vervangen door betonplaten. De werkzaamheden duren tot en met vrijdagavond 20 april.

Tijdens de werkzaamheden vindt geen wegafsluiting plaats. Wel zal er sprake zijn van vertraging omdat er minder rijstroken beschikbaar zijn voor het verkeer. Op de rotonde heeft het verkeer dan de beschikking over één rijstrook in plaats van twee. De maximum snelheid wordt maandag teruggebracht van 80 naar 50 km/uur.

De bestaande betonkeien op de rotonde worden vervangen omdat ze los liggen. Deze betonkeien, die aansluiten op het asfalt, vormen de zogeheten 'rammelstroken'. Deze rammelstroken zijn bedoeld als extra wegdek in de bochten van de rotonde voor met name grote vrachtwagens die wat meer ruimte nodig hebben om de bochten te kunnen maken.

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Eerst aan de westkant, dat wil zeggen vanaf Bunschoten richting Amersfoort. Daarna aan de oostkant, vanaf Amersfoort richting Zeldertse Poort/Bunschoten.

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de betonkeien en fundering en het aanbrengen van de nieuwe betonplaten. Vervolgens moet het beton 24 uur uitharden. De werkzaamheden vinden zowel overdag als 's avonds en 's nachts plaats en geven weinig geluidsoverlast voor de omgeving.

Vrijdagavond 20 april rondt de aannemer het werk af en voert machines en materiaal af om de weg vervolgens weer helemaal vrij te geven voor het verkeer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie