Zestig jaar Maison Pierre

11 april 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Dat zie je terug aan onze producten, hier zijn niet alle koekjes hetzelfde maar ieder koekje en ieder taartje is uniek. Alles wat in de winkel staat, is verser dan vers. We maken het zelfs terwijl de klant wacht.Als iemand een taart wil voor twaalf personen en die staat op dat moment niet in de vitrine, dan gaan we aan de slag en binnen een half uur is die taart er wel. Omdat we alles zelf maken, is maatwerk ook geen enkel probleem, denk aan fototaarten, geboortetaarten of een leuke kindertaart.”

LEUSDERKWARTIER - Het lekkerste winkeltje van de Leusderweg, zo noemt banketbakkerij Maison Pierre zichzelf, en dit jaar viert de banketbakker zijn zestigste verjaardag. Sinds 2009 is Rudolf van Daatselaar de ondernemer achter Maison Pierre, hij nam het bedrijf over van de familie Baaijens. Rudolf behield niet alleen de naam, maar ook het ambachtelijk vakmanschap. Van Daatselaar: ,,We zijn een echt ambachtelijk bedrijf. We maken iedere dag weer alles zelf en vaak met de hand.”

Dagvers is één ding, puur is het andere. ,,Puur betekent voor ons smaak. We werken daarom alleen met dagverse producten en eerlijke grondstoffen. We werken vaak met seizoensproducten. In het najaar met verse appels, in de wintertijd wanneer het gebak wat zwaarder mag zijn, vullen we dat aan met chocolade en noten. In het voorjaar maken we onze lentesloffen met seizoensfruit. Inmiddels liggen ze dus alweer in de winkel. En zodra de Hollandse aardbeien er zijn, volgen de zomerflappen en aardbeiensloffen. Er zijn klanten die speciaal voor deze sloffen en flappen naar de winkel komen.”

De Bossche bol is van oudsher dé specialiteit van Maison Pierre, Van Daatselaar voegde daar in oktober 2011 zijn eigen ‘Kei van een Bonbon’ aan toe. ,,De familie Baaijens kwam uit Den Bosch en nam het recept mee naar Amersfoort, vandaar dat we hier de originele Bossche Bol kunnen maken”, vertelt Van Daatselaar.

,,De door mij bedachte Kei van een Bonbon past helemaal bij Amersfoort. De bonbon ziet eruit als de kei, het is een bakje van pure chocolade, gevuld met in Malaga PX gewelde rozijnen. Daarbovenop een luchtige chocoladecrème en alles overgoten met een pure chocolade.”

Wie jarig is, trakteert, en dat doet Maison Pierre van 10 tot 28 april met diverse acties. ,,We maken er een feestje van met taartjes en een speciale jubileumuitgave van de Kei van een Bonbon. Want zestig jaar word je niet ieder jaar en dat mag dus gevierd worden”, vindt Rudolf van Daatselaar. ,,Onze jubileumacties komen in de Stad Amersfoort en op onze site te staan.”

Maison Pierre

Leusderweg 123

3818 AB Amersfoort

033-4615553

www.maisonpierre.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie