Cobu Boys komt tekort

25 april 2012 om 00:00 Sport

NIEUWER TER AA - Het kwaliteitsverschil tussen Nita en Cobu Boys kwam zaterdag in de onderlinge confrontatie duidelijk aan het licht. De nummer vijf op de ranglijst van de derde klasse C was op eigen veld een maatje te groot voor de Amersfoorters. Met een 2-0 nederlaag werden zij terug naar huis gestuurd.

,,Nita heeft verdiend gewonnen, " moest Cobu Boys trainer Imam Evre toegeven. De oefenmeester zag zijn ploeg halverwege de eerste helft op een 1-0 achterstand komen, na een door de thuisclub snel uitgevoerde counter. De gelijkmaker had nog voor rust een feit kunnen zijn als een kopbal van Damion Dekkers niet langs de verkeerde kant van de paal was gegaan.

Na rust bleven de bezoekers lange tijd hoop houden op een goed resultaat. Grote kansen kregen zij echter niet. Daarvoor was de defensie van Nita te sterk. In de slotfase werd Cobu Boys doelman Sander van Andel verrast door een tegenstander die de bal uit een hoekschop totaal verkeerd raakte: 2-0.