VOP verliest in en tegen Woudenberg

18 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - VOP heeft in en tegen Woudenberg in moeten zien dat een eventuele plaats in de nacompetitie wellicht te hoog gegrepen is. De formatie van Wim de Haas ging na een 2-1 achterstand bij rust uiteindelijk met 3-1 ten onder.

Met de overwinning vereffende Woudenberg een oude rekening. Vlak voor de winterstop werd namelijk een smadelijke 4-3 nederlaag geleden. Marvin Snijders was destijds de gevierde man aan de zijde van de Keistadbewoners, want de spits nam de hele productie voor zijn rekening. Diezelfde Snijders viel na de rust na ongeveer een maand afwezigheid weer in. Ditmaal scoorde hij niet, omdat het trainersduo Van Wolfswinkel en Van den Broek speciaal daarvoor Dirk de Greef van de linksbackpositie naar het centrum dirigeerde. Justus van Gent speelde daarom na de pauze als linkerverdediger.

Voor de pauze had Woudenberg al tweemaal gescoord. Eerst was het Kevin Bakker die na een voorzet van De Greef mocht juichen. Hoewel Wouter Zewuster de bal nog aanraakte, schreef Bakker de treffer op zijn conto. Halverwege de eerste helft kwam VOP terug. Emile Brouwer draaide fraai weg van zijn tegenstander en joeg de bal achter Rick Moors, die keepte omdat Sjoerd Versteeg en Daan Schennink geblesseerd zijn. Vlak voor rust maakte Jonathan Riezebosch na een dubieus doelpunt echter 2-1.

Na de pauze kreeg de ingevallen Snijders eenmaal zijn kans op succes. Zijn lob miste echter dodelijke precisie. Aan de overzijde had Valentijn Rijnbeek na wat kansen over en weer wel prijs. Met zijn doelpunt tien minuten voor het eindsignaal besliste hij het duel: 3-1.