Hooglanderveen heeft geen geluk

18 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het houtwerk stond zondag een goed resultaat voor Hooglanderveen in de weg. Vriendenschaar vond dat niet erg. De titelkandidaat uit Culemborg had aan twee doelpunten voldoende om de Hooglanderveners de baas te blijven: 0-2.

Beide partijen deden in de eerste helft niet veel voor elkaar onder. De eerste kans was wel voor de bezoekers na een minuut of tien. Doelman Rob van de Grootheveen liet zich echter niet passeren. Maar later in de eerste helft moest de sluitpost zich wel gewonnen geven: 0-1. De gelijkmaker was daarna bijna een feit. Menno Rodenburg zag zijn inzet echter op de lat belanden.

Pech had Hooglanderveen ook meteen na rust. Thom Wolthuis schoot de bal op de paal. Vriendenschaar besliste het duel een kwartier later. Johan Veld ging in de fout en daar profiteerde een tegenstander meteen van: 0-2. Hooglanderveen bleef daarna het antwoord schuldig.