De Posthoorn verdient meer

18 april 2012 om 00:00 Sport

ALMERE - Met de nederlaag (2-1) tegen Almere kreeg De Posthoorn duidelijk niet wat de Amersfoortse ploeg op basis van het spel wel had verdiend. De winnende treffer viel een kwartier voor tijd.

Zonder Ricardo Vreede (blessure) en Wim Schievelt (geschorst) begon De Posthoorn aan het duel tegen Almere. Bovendien was Jochem van Koot niet fit en startte Wesley Lans op de bank omdat hij onvoldoende had getraind.

Na een minuut of twintig raakte Van Koot een tegenstander en die overtreding leverde Almere een strafschop op: 1-0. Dat was een tegenvaller voor de gasten die veel tijd nodig hadden om naast de thuisclub te komen. In de 65e minuut maakte Maickey Smeele geen fout toen hij alleen voor de doelman van Almere opdook: 1-1.

Met die stand nam De Posthoorn geen genoegen. De formatie van trainer Rob Snijders ging op jacht naar de beslissende treffer. Dat doelpunt viel echter aan de andere kant van het veld, door een foutje van Peter Hazeleger. Hij verloor de bal onnodig aan een tegenstander die daar dankbaar van profiteerde: 2-1.

Ondanks het verlies is een hernieuwd optreden van De Posthoorn in de derde klasse nu voor het komende seizoen vrijwel zeker.