VVZA toont ware gezicht

11 april 2012 om 00:00 Sport

SOEST - Dat tweedeklasser VVZA zich niet bij degradatie wenst neer te leggen, bewees de ploeg zondag in de streekderby tegen Soest. Met een knappe overwinning (0-2) verlieten de Amersfoorters het sportpark aan de Bosstraat. Met de driepunter schoten zij echter niet veel op, omdat de naaste concurrenten ook geen steken lieten vallen.

Vriend en vijand was het zondag in Soest eens. Op de winst van VVZA was niets af te dingen. De gasten hadden in de eerste helft al op voorsprong kunnen komen. Freek Rubrech had echter pech met een schot op de paal en miste een tweede kans.

Een minuut of tien na rust viel de te verwachten treffer wel. Dwight Maduro, invaller voor de geblesseerde Dion van Empelen, was met een fraaie lobbal succesvol: 0-1. Na dat openingsdoelpunt mocht VVZA niet klagen toen een inzet van een Soest speler op de paal kwam.

VVZA was meteen gewaarschuwd. Een minuut of twintig voor tijd maakte Rubrech, na een combinatie met Michael Ouwerkerk, aan alle onzekerheid een einde: 0-2.