Ingezonden: Open brief aan burgemeester over leerlingenvervoer

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

Beste burgemeester,

Mijn naam is Linda Jeuster. Ik ben moeder van twee prachtige zoons. Echter bij onze oudste zoon is klassiek autisme gediagnosticeerd. Hierdoor kan hij niet meedraaien in het reguliere onderwijs en is hij aangewezen op het speciaal onderwijs.

Onze oudste zoon, Lucas, is in februari 2012 vier jaar geworden en gaat naar de Prof. Groenschool in Amersfoort. De keus voor de Prof. Groenschool was voor ons goed te maken aangezien het vervoer erheen geregeld wordt door het leerlingenvervoer. Helaas hebben wij nu te horen gekregen dat wij, op 100 meter na, vanaf het nieuwe schooljaar geen gebruik meer mogen maken van deze fantastische oplossing.

Hoe zou u het doen? U bent ook vader van 3 jonge kinderen. Stel dat één van deze kinderen klassiek autisme heeft en daardoor naar het speciaal onderwijs moet en de andere kinderen moeten ook naar school op dezelfde tijd. Heeft u voor mij tips? Ze zijn van harte welkom.

Tevens is het voor kinderen met autisme erg belangrijk dat hun dag verloopt volgens een vast patroon. Het leerlingenvervoer draagt hier erg aan bij. Lucas staat vol enthousiasme op het busje en de lieve chauffeur te wachten en komt met een grote lach op zijn gezicht weer thuis. Dit kan u hem toch niet afnemen? Een ander jongetje van de prof. Groenschool wat 100 meter verderop woont, mag wel mee met het leerlingenvervoer omdat hij 100 meter verder woont en dus buiten de afstandsgrens van 6 km valt. Het is toch raar dat als de chauffeur toch langs rijdt hij niet even mag/kan stoppen?

De gemeente zet zich in voor veiligheid rondom scholen. Ik zie de situatie er bij de Prof. Groenschool niet veiliger op worden als er nog meer auto's komen vanwege het afvallen van het Leerlingenvervoer. Het is er nu al heel erg druk tijdens de breng - en haalmomenten. Tevens zet de gemeente zich in voor het verminderen van de CO2 uitstoot. Als straks alle ouders zelf moeten rijden met de auto is dat echt niet milieuvriendelijker.

Maar dit zijn maar twee puntjes die voor ons minder belangrijk zijn.

Het belangrijkste is dat Lucas lekker in zijn vel zit! En dat zit hij nu. Neem dat alstublieft niet van hem af. U als vader moet dat gevoel van mij als moeder toch kunnen snappen.

In afwachting van uw positieve en snelle reactie.

Met vriendelijke groet,

Linda Jeuster

Meijepolder 74

3825 JR Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie