ABC Liendert overhandigt nieuwe visie

23 maart 2012 om 00:00 Nieuws

LIENDERT - Amersfoort Brede Combinatieschool Liendert heeft donderdag 22 maart een pedagogische visie overhandigd aan wethouder Tigelaar (Jeugd & Onderwijs) in de wijk Liendert. De visie was ontwikkelt door ABC Liendert, in samenwerking met een projectgroep van de Hogeschool Utrecht, om gezamenlijke leefregels voor de kinderen op de scholen en BSO's te hanteren.

De aftrap van de nieuwe visie ging gepaard met een 'Kickoff Karavaan' met alle kinderen, die langs de deelnemende basisscholen, BSO's en kinderdagverblijven trok. Magda Bannink, lid van het projectteam ABC Liendert, legt uit wat de pedagogische visie inhoudt. ,,We wilden een gedeeld verhaal tussen alle betrokkenen. Dat kinderen op dezelfde manier worden aangesproken. Wederzijds respect." Dit was nodig omdat er veel verschillende culturen in de wijk samenkomen die allemaal anders handelen. ,,Iedereen heeft zijn eigen manier van aanpak, maar dat kan weer verschillend geïnterpreteerd worden door een andere cultuur." Ouders zijn ook betrokken bij de ontwikkeling van de visie. ,,We hebben mensen uit de wijk gesproken en de projectgroep van de HU heeft onderzoek verricht, waar ouders ook naar hebben gekeken", aldus Bannink.

Met veel lawaai werden de oude gewoontes 'weggejaagd' door de kinderen. Ook mochten ze een wens voor de wijk op een kaartje schrijven, waaruit er vijf worden gekozen waaraan gewerkt gaat worden. Om de visie na te leven, wil ABC Liendert dialogen in de wijk organiseren. ,,We willen rond de tafel gaan met ouders en bijvoorbeeld een leerkracht, om naar elkaar te communiceren over wat er goed of fout gaat. Alles delen om zo gelijkheid te creëren." Bannink weet niet of de wethouder iets gaat doen met de visie. ,,We willen deze ontwikkeling doorgeven om het goede voorbeeld te geven. Wat hij er verder mee wil doen is aan hem", lacht ze. Na de overhandiging, ging de wethouder met de wijkleerlingenraad vergaderen, waarin werd afgesproken dat kinderen voortaan mogen meedenken over nieuwe speeltoestellen of -terreinen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie