Nieuwland mist kansen

28 maart 2012 om 00:00 Sport

LELYSTAD - Nieuwland is er zaterdag niet in geslaagd Unicum op een nederlaag te trakteren. De Amersfoorters gingen op vreemde bodem met 3-1 de boot in.

De spelers waren erg gebrand op de winst en vochten de hele wedstrijd voor elke meter. ,,Op basis van strijdlust hebben zij ook verdiend gewonnen, " concludeerde Nieuwland trainer Henk van Zoeren na de nederlaag. De bezoekers kregen wel meer scoringsmogelijkheden dan Unicum. Van Zoeren: ,,In de eerste helft hebben we zeker vier opgelegde kansen gehad. "

Nieuwland scoorde wel via Eric te Selle maar toen had de thuisploeg al een 2-0 voorsprong genomen. Na een half uur opende Unicum de score, tien minuten na rust gevolgd door nummer twee: 2-0. Na het doelpunt van Te Selle, halverwege de tweede helft, was Nieuwland met een boogbal van Hossein Mezbanali op de lat dicht bij de gelijkmaker. In de slotfase bepaalde Unicum de eindstand op 3-1.