Twee keer feest

28 maart 2012 om 00:00 Nieuws

Het was voor deze jongen twee keer smullen van de week. De eerste keer zat ik in de jury van een amusewedstrijd in restaurant de Vereeniging. Leerlingen van Het Klooster, onder leiding van chef-kok Roland van Harn en instructeur-restaurant Marcel Veringa, bereiden voor ons zes verschillende amuses met als basisingrediënt zeebaars. Ik zat vorstelijk tussen de dames Thea/Tineke,Femke en Magda die alle vier na drie miniglaasjes witte wijn al rode wangetjes kregen. Het giechelstadium liet niet lang op zich wachten, weldra was onze tafel een en al gezelligheid. Ik moest de dames, als amusevoorzitter, regelmatig wijzen op hun belangrijke taak zodat het soms even serieus werd bij ons gezelschap, er moest ook beoordeeld worden. De winnaar zou toch maar mooi naar ‘Huis ter Duin’ worden uitgezonden om daar de eer van Leerhotel het Klooster hoog te houden. Er werden zalige droge witte wijnen bij geserveerd waarvan de Salentein Chardonnay mij het meest bekoorde. Het was absoluut niet makkelijk want de zes cursisten hadden zich van hun creatiefste kant getoond. Na afloop was er nog geen winnaar bekend maar die wordt op de site van Het Klooster bekendgemaakt.

We waren allen gelukkig op de fiets want zes witte wijntjes ga je toch voelen. Thuis geen trek meer in boerenkool en spekjes met worst van een bekroonde slager. Dames, ik heb mij kostelijk geamuseerd en gastvrouw Nathalie Feld, je mag mij altijd bellen voor dit soort verwennerijen. Het tweede feest was van een heel ander kaliber. Het bruiloftsfeest van Jan Doldersum (81) en Nolda Tesson (76) in muziekcafé de Noot te Hoogland. Na 10 jaar ‘kennis aan elkaar’ en vijf jaar ‘hokken’ hebben de geliefden besloten toch hun boterbriefje te halen. Trouwambtenaar Joke Kooi maakte er een mooie plechtigheid van, waarbij zonen Benno en Frans van ons bruidspaar als bruidsjonkers getuigen waren. Samen hebben ze nu 8 kinderen en 17 kleinkinderen. Toen Jan zijn geliefde op zijn knieën het aanzoek deed kon hij niet meer overeind komen maar dat gerucht komt van zijn tennismaten van Randenbroek na biergebruik op het clubterras in het zonnetje. Zowel Jan als Nolda zijn nog heel sportief. Jan tennist nog drie dagen in de week en Nolda houdt haar conditie op peil met apparaten van de fitnessclub maar ook vervult zij nog enkele bestuursfuncties bij hun tennisvereniging.

Dan nu de amuses van De Noot, netjes gepresenteerd door serveerster Marline. Stukjes frikadel, goed gefrituurd en pittig van smaak. Kaasstengels met zachte crèmevulling van roomkaas. Nasihapjes, lekker gekruid en niet te heet en kipstaafjes, lekker krokant met vulling van maïskip uit Frankrijk. Opgediend op een bedje van servetjes, met een verrassende sauzenmix van mayonaise en curry. Daarbij werd een bokbiertje geschonken van Hertog Jan. Dit bier is goed te drinken in combinatie met de amuses. Jan zat strak in het pak en leek een beetje op Prins Bernard. Nolda met haar beeldige lichtroze jurk leek een beetje op Golden Girl Blanche Devereaux uit de gelijknamige serie. En ze leefden nog lang en heel gelukkig!

Joop de Keijzer

PS Een laatste reactie over de fluitcolumn. Het college van B&W heeft n.a.v.deze column geld ingezameld voor een nieuw fluitje. Omdat ik inmiddels ruimschoots voorzien was, blijft de fluit in een bureaula bij burgemeester Bolsius totdat ik hem nodig heb.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie