Volleybal spektakel AVV Keistad en ORION

19 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - In een volleybalspektakel in sporthal Midland wisten de heren van AVV Keistad de nummer 1 van Nederland, Langhenkel Volley, uitstekend tegenstand te bieden en zelfs de eerste set af te snoepen en nog overtuigend ook: 25-18. Daarna gaf de koploper in de A-league wat meer gas, al kon Keistad prima bijblijven. De volgende sets trok Langhenkel Volley naar zich toe met 16-25, 20-25 en 18-25. Tevredenheid alom bij Keistad, dat de organisatie voor deze wedstrijd uitstekend voor elkaar had.

Was vooraf de vraag hoeveel punten de Keistadheren zouden scoren tegen de topploeg uit Doetinchem, al snel bleek, dat de spelers van Keistad geen ontzag toonden voor de opponent. Voluit spelend en tot grote hoogte stijgend met de service en aanval werd Langhenkel onder druk gezet. Na 1-3 bracht Thijs Besseling met zijn service de thuisploeg in een ruk op 4-3 en daarna dicteerde Keistad de eerste set. Na 10-7 en 15-10 had de coach van Langhenkel zijn twee time outs al verbruikt en wist het ook niet meer.

Keistad ging vrolijk door, Frank Pastoor en Thijs Besseling scoorden aanvallend menig punt en de verdediging pakte soms de onmogelijkste ballen en na 18-15 konden de Doetinchemmers nog slechts drie punten scoren en won Keistad de eerste set met 25-18.

De ontspannenheid bleef in het Amersfoortse spel in het tweede bedrijf en na 6-3 moest Langhenkel vluchten in een time out en werd hun strategie wat omgegooid, wat resulteerde in een 7-10 tussenstand. Keistad probeerde wel te anticiperen, maar kon toch niet voorkomen, dat Langhenkel uit ging lopen naar 11-16 en 13-21. Met 16 -25 was de stand weer in evenwicht.

Het talrijke, meelevende publiek (Midland was bommetje vol) zweepte de thuisploeg op en van weggeslagen worden was geen sprake. Langhenkel moest vol aan de bak om Keistad op afstand te houden. Djim Baas, als spelverdeler, kon regelmatig zijn aanvallers aan de buitenkant, Yannick Haacke en Michiel Bakker laten scoren, zodat Langhenkel na 10-12 en 13-17 met moeite tot de 25 punten kwam. Keistad kwam in deze set tot de 20 punten.

In het vierde bedrijf wist Langhenkel wel direct een voorsprong te nemen door de servicedruk wat op te voeren en de aanval nog effectiever te maken.

Na 7-12 was wel duidelijk, dat Keistad niet voor een overwinning kon gaan, al scoorde debutant Jorrit Meijer nog met twee mooie aanvallen, de thuisploeg kon niet echt een vuist meer maken. Na 13-22 wist keistad nog vijf punten te scoren, zodat met 18-25 de vierde set en de wedstrijd beslist werd.