Kinderworkshop 'droombomen'

16 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het Mondriaanhuis organiseert op woensdag 28 december van 14.00 tot 16.00 uur een workshop voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Zij gaan aan de slag met karton en verf om hun eigen 'droomboom' te creëren. Na afloop is er een kleine expositie in het museum en mogen ouders en belangstellenden het resultaat komen bewonderen.

Piet Mondriaan schilderde jarenlang bomen. Die gingen er steeds minder echt uitzien en steeds meer zoals hij ze wilde weergeven en beleven. In de workshop 'droombomen' gaan kinderen met dit gegeven aan het werk. Ze maken kennis met Mondriaan en met zijn speciale kijk op de wereld. Daarna mogen ze zelf bedenken en schilderen hoe hun eigen droomboom er uitziet.

Kosten: 7,50 euro inclusief materiaal, limonade en koek.

Op vertoon van UROpas zijn de kosten 5 URO's + 2,50 euro.

Reserveren: via info@mondriaanhuis.nl of bel 033 4600170 (tijdens kantooruren).

Een bevestigde reservering is definitief.

Op woensdagen in de schoolvakanties organiseert het Mondriaanhuis kinderworkshops voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. De workshops hebben telkens een ander thema, met als uitgangspunt het werk van Mondriaan of de kunstwerken die tijdens de tijdelijke tentoonstellingen in het Mondriaanhuis te zien zijn. Creatief bezig in de kerstvakantie

Mondriaanhuis

Kortegracht 11

3811 KG Amersfoort

033 46 00 170

info@mondriaanhuis.nl

http://www.mondriaanhuis.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie