PaSsiekidS te zien in Museum Flehite

8 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Amersfoortse kinderen uit de wijken Kruiskamp, Schuilenburg en Liendert hebben meegewerkt aan het grote, landelijke project PaSsiekidS! Onder leiding van de Amersfoortse kunstenaars John Konijn, Doke Melman en Cornelia Nauta hebben zij hun eigen kunst gemaakt, geïnspireerd op de beroemde Popartstroming. De kunst van de kinderen was al eerder in de wijken te zien, maar vanaf 22 december hangen alle werken van de Amersfoortse PasSiekidS! bij elkaar in Museum Flehite. Iedereen kan komen kijken wat voor kunstenaar er in de Amersfoortse kids schuilt. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum.

Het project PaSsiekidS is een initiatief van KidsKunst. In totaal vijfentwintig groepen met kinderen van 4 tot 13 jaar uit Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Amersfoort en Tilburg volgden voor het project een serie workshops onder leiding van professionele beeldende kunstenaars. In Amersfoort werkte KidsKunst samen met SWA/Buitenkasten en de kunstenaars John Konijn, Doke Melman en Cornelia Nauta.

Uitgangspunt van het project is de Amerikaanse kunststroming Popart. Bekende Popart kunstenaars als Andy Warhol, Claes Oldenburg, Jeff Koons en David Hockney streefden er in de jaren zestig van de vorige eeuw naar om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek. Ze werkten vaak met bestaande materialen of namen een bestaand beeld, bijvoorbeeld striptekeningen, als uitgangspunt voor hun eigen werk.

Museum Flehite is open op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten. Op Tweede Kerstdag is het museum open van 12.00 tot 17.00 uur. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Meer weten over Museum Flehite? Kijk dan op www.museumflehite.nl. Het museum is ook te vinden op Facebook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie